Aquest cartell el vaig trobar en una escapada a la Provença. No recordo el nom del poble podria ser Rousignon o .... Avui una persona m'ha fet pensar en aquesta frase. Per què tot està fet de plata menys els homes ? Recordo que era una casa amb una curiosa distribució disposada en una mena de clot on els vianant podiem observar plenament la dona que hi vivia. La frase té una connotació feminista o simplement el mot "homes" fa referència a un genèric universal? Per un lector podria semblar que la plata és un mineral noble molt preuat i que precisament el món es troba noblement construit a diferència de la nostra espècie que no té aquesta noblesa. Però explicat el context d'una casa amb bandera feminista la frase adquireix un altre sentit. Els homes som nosaltres : masculins i mascles. Fent referència a la teoria crec de Hesiode amb el mite de les races
observo que els filòsofs són construïts de material noble com or , els guardians amb plata o argent i el poble amb materials com el bronze o coure... Les dones no semblen fetes de cap material. En aquest sentit si retornem a la frase les dones son d'argent i els homes clarament no ho són de cap manera. Això deu ser conseqüència d'algun fet o situació de domini del mascle d'anys i anys diria jo ? Però perquè tot és plata i no or ? això voldria dir que aquest "excepte" significa que encara hi ha un material més noble que ès l'or per qui està disposada la naturalesa dels homes mascles ? De fet continuo preguntan-me la frase què vol dir exactament perque jo encara no l'acabo d'entendre ?
4 comentarios:
"Hom fa tot amb diners excepte els homes" Aquesta em sembla una millor traducció del cartell que vas fotagrafiar, potser així es pot entendre millor el que et preguntes, el que ens preguntem.
Potser la solució que proposes encara genera un dubte: QUi és HOm ? O sigui si hom fa tot amb diners , i els homes no ho fan cosa que també resulta inquietant , em pregunto qui si no són els homes fa coses amb diners ? Moltes gràcies pel comentari
Voldrà dir que els "homes" no es poden reduïr, ni fer amb diners, per tant d'alguna manera escàpen d'aquest "tot" de la frase, en fer-ho es descobreix la falàcia de que tot es pot fer amb diners.
Quin optimisme volterià realment sorpren aquesta interpretació teva doncs dona encara a la humanitat una condició de una Arcàdia imaginable. Interessant !!!!
Publicar un comentario