Buscar este blog

miércoles, 9 de octubre de 2019

En la tarda les fulles dels arbres cauen ?




No totes les fulles tenen la mateixa forma. Les unes son en triangle, les altres rodones, n'hi ha de forma de sageta, o de romboide, però dins la infinitat de figures possibles les més boniques son les de pi ; primes i llargues com a filaments verds que vesteixen un arbre. 
Observo plàcidament el pi que tinc al davant. L'escorça porta anys i anys descobrint en la resina ferides que sagnen de la saba interior. No es fàcil ser pi i menys en aquest paratge que tinc al davant. No és qualsevol indret . Aquest és inhòspit, és desèrtic, inert. 
Les branques gemeguen en secret les moltes vegades que una o dues o tres o més de quatre persones han abraçat el seu tronc. Sent -com a ésser viu - motius suficients per estar agraït de la vida que té. 
La solitud del paratge, la calma de la muntanya, el silenci del lloc on es troba, i per sobre de tot que ningú absolutament hagi gravat amb una navalla allò tan obscè : T'estimo Laura. 
La felicitat de l'arbre es troba en aquesta situació de la tarda quan les fulles ballen i dansen com si fossin part del moment perfecte de totes les estones que guarda el secret de ser pi negre. 
Els  pinyons que cauen a diferència de les fulles si cauen i si la sort acompanya la terra els colga d'humus i fullaraca d'altres arbres i els cucs fan la feina . I poc a poc un dia el pinyol s'esberla i poc a poc es trenca per surti del seu interior el brot naixent d'un pi negre nascut sense cap intenció. 

Què bonic és ser un pi negre, un pi en calma, un pi secret i solitari, un pi de fulles primes i verdes i de deserts inaccessibles per homes i dones que malmeten les plantes ...

En la tarda les fulles dels arbres a vegades no cauen perquè son de pi negre de les tres branques. 

No hay comentarios:

PUBLICIDAD GRATUITA