Buscar este blog

lunes, 11 de mayo de 2009

LA BANALITAT DEL MAL EN LA FILOSOFIA DE LA SHOAH SEGONS HANNAH ARENDT

  1. Domini de la barbàrie ( el mal radical segons Kant).
  2. Imatges exemplificacions de la barbàrie .
  3. Anàlisi des del cinema de models irracionals vinculats amb la banalització.
  4. "Alemania, any cero" de Rossellini
  5. Dog Ville de Las V. Trien
  6. Funny Games de M. Hanecker
  7. La identitat del jo i el mal ( La fascinació pel mal) Donoso Cortes .
  8. Primo Levi : del mal absolut al mal de la banalitat (la solució final)
  9. Una maquinària tecnològica-racional d'extermini
  10. Eichmann i Arendt : què podem pensar després d'Austwitz ?


Podem fer un treball de recerca sobre aquest tema ? Analitzant imatges que representen aquesta idea d'irracionalitat i barbàrie ? Quines són aquestes imatges ? Com es poden analitzar iconogràficament i simbólicament ?
Hi ha testimonis que ens ajudin a identificar aquesta idea d'altre com enemic ? Es pot disfressar el mal de Bé ? Hannah va recollir en el seu llibre "Eichmann a Jerusalem , un estudi sobre la banalitat del mal , la idea de que el mal es pot realitzar de manera legal i amb totes les de la llei però que la justicia i l'ètica potser es poden contradir. El professor Norbert Bilbeny va realitzar un estudi sobre l'diota moral publicat a Anagrama que oferia ingredients i reflexions entorn de la idea de fer el mal sense voler o sense consciència de saber que estic fent mal a l'altre. Això és possible ?

L'entusiasme ens caracteritza per ampliar les nostres formes vitals i existencials obrint horitzonts i permeten que ens sentim tocats per la follia. Avui parlant amb una alumna he recuperat aquesta bogeria semidivina que permet sobreviure després de la crisi.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Sobreviure...

Crspt

Ester Arroyo Cárdenas dijo...

Hola! Sóc l'Ester de 4tB, jo també m'he fet un blogspot.

Jordi Beltran dijo...

Un dels premis de profes de l'Arnau de Vilanova d'enguany és sobre el tema molt posat al dia dels diversos enfocaments. Està molt posat al dia. Penso en la polémica del director de Shoah/la Lista de Schlinder/La vita é bella.

PUBLICIDAD GRATUITA