Buscar este blog

martes, 13 de marzo de 2012

III CONCURS D'AFORISMES

                                    III CONCURS D'AFORISMES PEPE RUBIANES 
                                       


                                Aforisme : proposició enunciada en forma de màxima


Bases del concurs :

1.- Presentar 1 o 2 aforismes abans del dia 13 d'Abril  enviar a filoiespuig@gmail.com
2.- Han de ser originals i inèdits també s'admet una certa inspiració que canviï l'original.
3.- El tema o temàtica és lliure : sobre la vida, la mort, l'amor, el sexe, la pau, la solidaritat, la soledat, la ira, la enveja, la venjança, la mirada, l'odi, la economia, la filosofia, la literatura, l'art, la ciència, la religió, etc
4.- El concurs el realitza i el jurat estarà format exclussivament pel professorat de filosofia del centre qui decidirà un primer , un segon i un tercer premi.
5.-El premi consistirà en un objecte relacionat amb la filosofia molt útil per pensar en moments de foscor . Els tres premis seràn en funció i la proporció de ser un primer, un segon o tercer lloc.
6.- Poden ser escrits en català , castellà, anglés o francès, ......


Informació i consulta d'exemples d'aforismes :












Un aforisme (del grec αφοριζειν, definir) és una sentència breu que expressa un pensament complex de forma colpidora o estètica. Es considera un gènere literari i pot aparèixer dins una composició major o com a recull de frases i sentències cèlebres. L'aforisme, tot i presentar-se com una veritat absoluta, parteix de la subjectivitat del seu autor i així es diferencia de lleis científiques o similars, enunciades d'un mode semblant (màxima concisió).
Els primers aforismes parteixen d'Hipòcrates i s'han conreat al llarg de tota la història de la literatura. Especialment abundants són als períodes hel·lenístic, al Renaixement i la Il·lustració.

Autors destacats d'aforismes








  • III CONCURS D’AFORISMES 
    1.    Es poden presentar 1 o 2 aforismes abans del dia 13 d’abril. S’han d’ enviar a:  
                                            filoiespuig@gmail.com
    2.    Han de ser originals i inèdits. El tema o temàtica és lliure: la vida, la mort, l'amor, el sexe, la pau, la solidaritat, la soledat, la ira, l’enveja, la venjança, la mirada, l'odi, l’economia, la filosofia, la literatura, l'art, la ciència, la religió, etc.
    3.    El jurat estarà format pel professorat de filosofia del centre, el qual  decidirà un primer, un segon i un tercer premi.
    4.    El GUARDÓ  consistirà en un objecte relacionat amb la filosofia molt útil per pensar en moments de foscor.

                  Mataró, març del 2012



No hay comentarios:

PUBLICIDAD GRATUITA