Buscar este blog

martes, 17 de septiembre de 2013

MOSTRA DE FOTOFILOSOFIA 2013

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2013 (UNESCO, novembre) es convoca la Mostra de fotofilosofia. Volem enriquir el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i cercant noves formes de col·laboració entre els departaments de Filosofia dels instituts. L’objectiu de la Mostra és aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

              http://blocs.xtec.cat/filoconvocatoria/


Enguany potser amb les noves prohibicions educatives i censures televisades o imposades la filosofia pot quedar realment malmesa.No es tracta de donar arguments en favor d'aquesta crónica d'una mort anunciada ni de parlar per conversar per establir una "bona taula de negociacions". 
Ja fa molts anys la lluita resulta un esforç en solitari. La mostra de fotofilosofia ha de ser una oportunitat per encoratjar a tots i totes les persones vinculades amb el món de la filosofia. 

Cada curs des del primer any hi ha qui ha estat fidel a un exercici de visibilització pública de la Filosofia en aquests temps. La cursa per instituts com el Josep Puig i Cadafalch de Mataró, l'Angeleta Ferrer i Sensat i aquest any Arnau Cadell no haurien de ser el resultat d'un carrer dels somnis ...

Les petjades que un va deixant en el seu recorregut vital el situent cada any més en el seu interrogant vital i existencial. El curs 2013 podria ser un any decisiu perquè tothom per poc que pugués participés en aquesta mostra col·lectiva de reflexió, pensament, paraula, acció,filosofia.....
BASES:

1. El termini d’aquesta convocatòria és del 12 de setembre al 3 de novembre de 2013. S’admeten també posts fets el curs anterior que no s’haguessin pogut incloure en la Mostra de 2012.

2. Es participa per centres a través de blogs. Cada professor o professora crea un blog exclusiu per a Fotofilosofia dels de la XTEC o de Blogger (aquests són més senzills). El blog s’anomena filo+nomdelinstitut. S’hi afegeixen enllaços amb els altres centres participants. Es poden aprofitar els blogs d’anys anteriors, sense esborrar els posts antics.

3. S’inscriu el centre al formulari del CREAIF (menú esquerre “Inscripció fotofilosofia”).

4. Cada post correspon a un alumne/a. Poden introduir-los ells mateixos, o fer-ho alguna persona encarregada, o a través de l’adreça de correu del blog (vegeu les instruccions que s’envien una vegada feta la inscripció).
1. En el títol s’hi escriu el número del post (si es coneix) i la pregunta;
2. Dins el post es puja la fotografia en mida gran i centrada;
3. Al peu d’aquesta, al marge dret s’hi escriu “Feta per+alias/nom”.
4. Convé afegir-hi etiquetes o categories:: natura-cultura, Nietzsche, antropologia, metafísica …).
5. Els posts han de ser originals. Cal que cada participant disposi del dret d’ús de la fotografia (de preferència n’ha de ser l’autor, o disposar del permís explícit de la persona autora). El format de les fotografies ha de ser JPEG. El pes del fitxer no pot ser superior a 600 kb (Blogger les redueix automàticament).
6. Les fotofilosofies podran ser publicades en altres llocs. Es sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, ús no comercial i sense modificació.
7. Si és l’alumnat que posteja la seva fotofilosofia, un cop fet ho comunicarà al seu professor o professora.
8. Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotofilosofies i les enviarà per presentar-les a l’acte públic de tots els centres participants, que es farà el dia 20 de novembre de 2013 a les 17 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la UB, on assistiran els autors o autores i en rebran el reconeixement. Alguns criteris de valoració: pregunta punyent, valor artístic de la fotografia, potencia de la interrelació (vegeu el blog de la Mostra).

No hay comentarios:

PUBLICIDAD GRATUITA