Buscar este blog

viernes, 7 de marzo de 2008

MATERIALS PER LES CLASSES

http://www.iespuigicadafalch.com He penjat materials per preparar millor la prova de René Descartes. Cal recordar que hi han les preguntes següents :

  1. Explicar breument el contingut del text ( 2 punts) es tracta de demostrar que es comprèn el text. L'espai que es disposa resulta orientatiu ( 40-80 paraules). No es vol cap títol breu sobre el text, ni cap llarga paràfrasi textual. No es tracta tampoc de detallar les idees sinó tan sols poder exposar-les , o sigui, mostrar i enuncia les idees i la comprensió mínima de l'estructura argumentativa del text.
  2. Explicar el significat de termes o expressions. ( 1 punt) No es tracta de definir exactament ni de cap vocabulari tècnic sinó de poder demostrar que s'entenen els conceptes i la seva significació.
  3. Donar raons de l'autor a favor d'una tesi . ( 3 punts) . Es demana referir-se des de l'enunciat al pensament de l'autor. Utilitzar la filosofia de l'autor per defensar les idees que s'han de poder defensar.
  4. Comparar o relacionar un concepte o idea del text amb un altre ( 2 punts) . L'alumne ha de defensar idees o concepcions de manera contraposada entre el mateix autor o autors diferents.
  5. Consideració raonada a favor o en contra d'una tesi ( dissertació filosòfica) ( 2 punts).

Recomanem llegir el text tantes vegades com sigui necessari i rellegir el mateix per entendre l'estructura. Per tant l'esquema , els mapes conceptuals poden ser eines prèvies per defensar posteriorment la resta de preguntes.

2 comentarios:

Fernanda Irene dijo...

Un título muy sugestivo el de tu blog aunque, para mi desgracia, no entiendo bien el catalán :o(

Gracias por tu visita y tu comentario.

Saludos

Irene

Anónimo dijo...

Gràcies per les propostes!
Sempre ajudant-nos!

Suposo que avui, quan has preguntat quants anem a la Selec de Filo, te'n hauràs adonat que no odiem la teva assignatura tant com penses oi?
Espero que pensis sobre el que t'acabo de dir!
Saps que tots t'apreciem, tot i que a vegades les nostres percepcions o opinions siguin d'allò més diferents!

Gràcies per l'entusiasme amb el que expliques a les teves classes!
Doncs tot i que sigui de ciències, has aconseguit que m'agradi la Filosofia!

Judith Moré

EL PLOR DELS ARBRES EN EL BOSC

 Ahir sentíem els plors del desconsol de la gent que aquest dies està perdent els boscos , els arbres , les plantes del seu entorn on tota l...