Buscar este blog

viernes, 7 de marzo de 2008

MATERIALS PER LES CLASSES

http://www.iespuigicadafalch.com He penjat materials per preparar millor la prova de René Descartes. Cal recordar que hi han les preguntes següents :

  1. Explicar breument el contingut del text ( 2 punts) es tracta de demostrar que es comprèn el text. L'espai que es disposa resulta orientatiu ( 40-80 paraules). No es vol cap títol breu sobre el text, ni cap llarga paràfrasi textual. No es tracta tampoc de detallar les idees sinó tan sols poder exposar-les , o sigui, mostrar i enuncia les idees i la comprensió mínima de l'estructura argumentativa del text.
  2. Explicar el significat de termes o expressions. ( 1 punt) No es tracta de definir exactament ni de cap vocabulari tècnic sinó de poder demostrar que s'entenen els conceptes i la seva significació.
  3. Donar raons de l'autor a favor d'una tesi . ( 3 punts) . Es demana referir-se des de l'enunciat al pensament de l'autor. Utilitzar la filosofia de l'autor per defensar les idees que s'han de poder defensar.
  4. Comparar o relacionar un concepte o idea del text amb un altre ( 2 punts) . L'alumne ha de defensar idees o concepcions de manera contraposada entre el mateix autor o autors diferents.
  5. Consideració raonada a favor o en contra d'una tesi ( dissertació filosòfica) ( 2 punts).

Recomanem llegir el text tantes vegades com sigui necessari i rellegir el mateix per entendre l'estructura. Per tant l'esquema , els mapes conceptuals poden ser eines prèvies per defensar posteriorment la resta de preguntes.

2 comentarios:

Fernanda Irene dijo...

Un título muy sugestivo el de tu blog aunque, para mi desgracia, no entiendo bien el catalán :o(

Gracias por tu visita y tu comentario.

Saludos

Irene

Anónimo dijo...

Gràcies per les propostes!
Sempre ajudant-nos!

Suposo que avui, quan has preguntat quants anem a la Selec de Filo, te'n hauràs adonat que no odiem la teva assignatura tant com penses oi?
Espero que pensis sobre el que t'acabo de dir!
Saps que tots t'apreciem, tot i que a vegades les nostres percepcions o opinions siguin d'allò més diferents!

Gràcies per l'entusiasme amb el que expliques a les teves classes!
Doncs tot i que sigui de ciències, has aconseguit que m'agradi la Filosofia!

Judith Moré

PUBLICIDAD GRATUITA