Buscar este blog

viernes, 10 de abril de 2009

LA CEGESA MORAL I SARAMAGO

object width="560" height="340">


Saramago en el seu llibre " Ensaño sobre la ceguera" avança una situació de feblesa moral, de buit moral, de incertesa moral. La novel·la descriu els efectes d'una epidèmia que deixa cega a tota la població sense un motiu aparent. La protagonista no es contamina i guiarà a la resta del grup per les distintes situacions dins el caos.
L'adaptació per el director Meirelles introdueix un concepte interessant : la ceguesa blanca del tot contrària a aquella que és física. No hi ha foscor en les imatges més aviat hi ha desencís per totes bandes. La música d'una ràdio pot trencar la fredor dels moments més inhumans i freds. El cercle moral entre la protagonista i els distints protagonistes passarà per tot tipus de dilemes : adulteri, proxenetisme, antropofàgia, violacions i vexacions, .... Qui és culpable en un ambient enrarit i de desesperació on sembla que s'hi val tot ?

2 comentarios:

Anónimo dijo...

No he visto la película, hace apenas una semana acabé el libro, sólo puedo decir que me acompañó durante toda la lectura una sensación de ahogo, una mano me apretaba la garganta a cada página que pasaba...Decidí no ir a ver la película...

Muriel dijo...

Angoixant, però em va agradar molt. Efectivament l'escena de la ràdio i l 'home negre fa pensar que no tot està perdut, però hi han escenes que em van fer estar a punt d'aixecar-me i marxar, la companyia va ser un factor important per decidir-me a deixar el cul al seient.

PUBLICIDAD GRATUITA