Buscar este blog

martes, 31 de agosto de 2010

Potser ser català és més que ser espanyol ?


Trobar una colla de catalans arreu del món és fàcil. Precisament al punt més occidental  CABO DA ROCA del continent europeu vaig trobar una gent que amb l'estelada feia pais i nació. I sense pensar-ho més vaig voler defensar la catalanitat que avui està de moda. No sóc independentista fins quan trobo determinades irracionalitats com arguments. Amb l'enrrenou mediàtic de l'estatut i amb aquesta nova il·lusió política amb personatges mediàtics que  capitanejen   l'independentisme fa certa emoció reivindicar la teva llengua materna , la teva terra, la teva gent. Precisament en el viatge a Portugal una de les coses que hem va fer més vergonya va ser trobar-me persones vestides amb la samarreta de futbol de la roja que es feien notar especialment tot cridant o  victorejant : Espanya !!! Espanya !!!!   Fins i tot a Oporto en la plaça del barri de Ribeiros unes noies cantaven a Manolo , a Lola , a Paco, a Miguel , a.... entre copeta i copeta de vinet. Quina vergonya !!! 
Per això davant un curs escolar on no sé si puc tenir un pare o mare que davant parlar català a l'entrevista o a la reunió d'inici de curs hem pugui dir que el constitucional diu que haig de parlar en castellà o espanyol com diuen alguns prefereixo sommiar amb el meu país petit com deia el poeta i cantautor. La veritat és que el vent que tombava en aquest dia i indret va permetre fer-nos una foto com aquesta i si observeu més podeu mirar un a un els rostres dels que agafem l'estelada i ens preparem a somriure amb un :.............. catalunya is not spain .........

1 comentario:

Ana Martínez dijo...

No em considero independentista, però sí penso que s’han de respectar llengua, cultura i tradicions d’un poble i, lamentablement, això no acostuma a passar. Com diuen Obrint Pas a una de les cançons que més m’agraden i que he recordat al veure la foto… “Una vella bandera que al teu cor oneja amb tres frases pintades: tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vènçer”.

PUBLICIDAD GRATUITA