Buscar este blog

sábado, 6 de julio de 2013

ART I LLUITA .RETRAT DE RAMÓN PIN .

                                                 Pintura : Catalunya fosca

Ahir a la Galeria Bernet del carrer Sant Pere més Alt 74 s'inagurava l'obra de Ramón Pin , pintor, llibreter, artísta, il·lustrador, .... En la seva presentació va ser molt curiós que dues persones ell i la seva amiga llibretera parlessin de lluita i de revolta dins el franquisme. La mitjana d'edat era per sobre els 70 anys i els rostres de molt del públic assistent semblaven transpuar una mena de sentiment comú per la comunitat per la ressistència activa. La seva introducció realitzada per una amiga llibretera de feia molts anys va parlar d'una de les obres més interessants que ells dos en descubrir-la els hi serví per buscar els referents existencialistes i relativistes que en l'obra de Lewis Carrol podem trobar. En Ramón molt agraït per tots els qui erem allí va parlar d'amor a l'art i de la darrera obra seva que ha costat molt de fer amb el títol de "CAOS  EN L'ORDRE ".... una obra de vermells i negres de taques i de figures abstractes que atrapen amb la mirada.










 Destaco especialment els preus de tots els seus cuadres 474 , 323, 281, ... com si arrodonir fos una mena d'ronia que els marchants d'art només son capaços d'entendre. 










Al Ramón fa pocs anys el coneixo i les moltes coincidències amb dinstints espais han fet que el trobi un home senzill, honest, humilt, lluitador, rebel amb si mateix, però alhora amb una mirada oberta, ample, ...fa pocs anys treballavem en un espai artístic com ESPANTAOCELLS i ens presentava la seva escultura SIRIA ressisteix o AMARCORD ...  Ara com tot la vida l'enfronta a una lluita personal per guanyar una darrera batalla que jo penso que ja la té des de fa temps guanyada... En el llibre de visites signavem donant la força que ara té i sempre ha tingut.. 





1 comentario:

ssigiran dijo...

Bell, vertader i bo.

Susanna

















PUBLICIDAD GRATUITA