Buscar este blog

miércoles, 24 de julio de 2013

NEUA ....IN MEMORIAM

Desembre de 1999 - Juliol 2013

Avui ha mort la nostra gateta : la Neua . Recordo quan la vàrem recollir de Sant Andreu en una botiga del carrer gran ( major) de sant andreu. Una dona ens la va donar dient que era molt menuda. Ja teniem un altre gat que una amiga l'Ester ens va donar molt  petitó dins una capsa de fotocòpies ;   li posarem el nom de SALOM . Els noms dels dos els va treure Eva de la seva gran afició a la literatura . Espriu i Ende i Longus un clàssic entre altres són noms dels gatets que han estat al voltant de la nostra vida . La Neua ha viscut 14 anys i ha estat mare de cinc gats.Tomás, Bubilet, Babsy, Dido i Harpo.  Un dels seus fills  va morir ja fa més d'un any . També va compartir una part de la vida amb altres gats com l'Opotom -nom de la novel·la de Tisner -a qui va atropellar un cotxe una nit de disbauxa a la carretera general de Cardedeu. O la Bruixa una gateta que va morir amb menys d'un mes recollida d'una gossera municipal. 
El que resulta per nosaltres  dolorós es com una gateta acaba formant part de la vida nostre i com es fa estimar donant afecte a canvi de quasi res. La Neua tenia una veueta , un miular petitó, com tímid , com si no volgués molestar més del compte.La darrera vegada que la vaig anar a  veure a Vinarós la vaig trobar al passadís com sempre perquè semblava com si els anys de convivència amb ella que van ser uns set no havien fet que perdés l'instint per reconeixe'm quan pujava a veurel's.  Va ser mare dels seus fills amb menys d'un any i recordo com en el pis de Sant Andreu no sabia sent tant jove com resoldre l'alletament, la cura dels fills, ..Recordo com la vaig portar a les once de la nit del carrer on viviem al veterinari i com vaig ajudar a treure algun dels seus fills que arribaven a aquelles hores de la matinada... Agafava pel coll els seus gatets menuts i els abandonava pel passadís com si no trobés on deixar però va aprendre que nosaltres l'ajudariem i per això nits i nits varem donar els biberons a cada un dels seus fillets dins una escalforeta que els proporcionava un improvisat llitet .  De fet pot després la vàrem esterilitzar i es va convertir en una gateta tranquila que no feia excursions a altres indrets i que era molt casolana... Bé, si un dia recordo com va ser capaç de pujar a la teulada del sostre de la casa de Cardedeu i com amb un cabàs i menjar vaig aconseguir que pugués tornar novament a casa suposo que s'hi va trobar bé a dalt de la teulada però la veritat és que vaig posar en risc la meva vida per anar a agafar-la . Mës endavant la Neua amb  la resta dels anys ha estat una gata sense problemes mai ha agredit a ningú, sempre la vacunació ha estat tranquila i amb una gran docilitat per part d'ella.increible .. Especialment li agradava molt amb lo boleta que era posar-se sota les mantes dels sofàs i dormir llargues estones de forma plàcida i tranquila. 
La veritat és que ara quan ha mort sembla que ens quedi un buit després de tans anys però ens consola que ha estat una gata feliç i ben cuidada , estimada per tothom... Segur que Eva ha cuidat fins al darrer moment que senti que els humans no som tan cruels o salvatges com alguns manifesten... adeu Neua dorm per sempre....

No hay comentarios:

PUBLICIDAD GRATUITA