Buscar este blog

viernes, 6 de diciembre de 2013

HI HA DRET A LA PARAULA ? CONFUSIONS I DISFUNCIONS

Mirava de treure profit de la darrera assemblea de professorat. 
Arriba tard el director la sala freda és plena ja fa més de deu minuts. 
La diferència entre parlar i informar s'evidencia clarament. Allà s'informa. Però es recorda que després de cada punt de l'ordre del dia hi ha un espai de precs i preguntes. Veig com parlen sempre les mateixes persones. La personificació del poder : esglèsia, tècnica , psicopedagia . 

El memorandum de grups de treball -per utilitzar un eufemisme - ofereix un conjunt de dades i de blablabla amb la corresponent xiuxiuxiueig per sota ma. Més que escolta es fa veure que s'escolta. Hi ha qui aprofita el temps comú per bescanviar-ho en temps personal : corregir, mirar el mòvil, l'ordinador, preparar examens, .....  No s'avança ..fins que s'arriba al punt "calent". 

L'autoritat del professor i el poder autoritari de l'administració. La disfunció neix d'aquesta situació entre el que fem, el que decidim, el que diem, el que pensem...  Els criteris fan que el galliner xiscli i s'esvaloti establint que, qui,quan,com,perquè....  Les raons del consens no semblen les més suficients però tampoc les necessàries per aturar la revolta. No hi ha final...conviure no és una cosa de l'autoritat de l'escola ha de ser una cosa de tots i de tothom. La diferència de criteris ha de permetre que tothom senti que ens aproximem a la millor resolució per a tothom ... no hauria d'excloure..  

Seguim més endavant ... i es parla de aixecar una bandera catalana des del terrat de l'edifici..  Parlo de posar també una pirata. Algú s'adona !!!  L'espai públic és un espai per fer política. 

Continua el dret a la paraula ...ara novament s'informa de la diagnosi sobre coeducació que es va realitzar. Hi ha uns resultats molt vagues, innexactes, gens concrets, plens de tòpics ...  

Un exemple     



Les educadores presenten aquest gràfic per dir que no és el mateix la igualtat que la justicia . El dibuix presenta les següents consideracions : tots veuen el mateix el futbol . I sembla que aquest sigui l'únic objectiu possible per ser iguals o així ho presenten. D'altra banda la idea de justicia passa per oferir necessitats diverses segons les possibilitats. Ja tenim doncs el dilema ..Realment això és una bona analogia per parlar de diferència entre igualtat i justicia ? 

Parlar és un dret però per conseguir no perdre aquest dret hem de no estar en estat de confusió ni en caure en disfuncions ... 

No hay comentarios:

PUBLICIDAD GRATUITA