Buscar este blog

jueves, 28 de julio de 2016

La ciutat de vidre . Paul Auster


Fila y seient x . Número de la mala sort ? La ciutat de Vidre de la novel·la de Paul Auster. Companyia Obskené  direcció Ricard Soler i Mallol. Inici 10 vespre. Mercat de les Flors . Sala Maria Aurelia Campmany.


Una actriu i dos actors. Escenografia seguint la novel·la gràfica considerada una de les millors del segle XX. Lectures prèvies considerades de referència : Tombuctú , la història d'un gos en primera persona , una novel·la que atrapa i fa pensar en aquesta relació home-animal.Una relació que fa pensar en Kafka i la forma com els humans podem desantropomorfitzar els animals: història d'amor incondicional entre un gos i un home a la recerca de l'adeu a la vida deixant el legat de les últimes poesies escrites. Brokling Follies , història que vaig fer llegir a classe per la seva originalitat. La història d'un home malalt de càncer que divorciat retorna a Brokling on es trobarà amb si mateix desposeït de les pors i de les inseguretats , l'esperarà una nova vida. La ciutat de Vidre  efectivament una novel·la gràfica del personatge Quinn que es confós amb un detectiu anonemat Paul Auster, per resoldre un cas enigmàtic ...








Què és el llenguatge ? Imatge  , paraula , enigma, impostura, misteri, irrealitat, passió, raó, ... Quins són els seus límits per expresar la realiat ? 




Escenografia utilitzant les noves tecnologies per presentar el còmic com element descriptiu de l'escena i els fets. Rerafons de Woody Allen i del còmic americà del final de la dècada dels anys 80.L'obra té moments que l'espectador sent integrat altres no. Per una banda el joc de quadrants i vinyetes i el moviment estàtic dels actors i actrius i d'altra un discurs clàssic en un diàleg molt abstracte que constrasta amb les innovacions. 






No hay comentarios:

PUBLICIDAD GRATUITA