Buscar este blog

miércoles, 20 de abril de 2011

PATROCINEM LA HISTÒRIA ... S'ACABA BERLIN I EL CEL ENS DEIXA...

WWW.PASTFINDER.DE   Berlin 1933-1945  de Maik Kopleck fa un recorregut pels llocs històrics explicant els fets que la història convé que recordi..per districtes del Berlin de l'època. 


Segurament la profecia del poeta Heine al 1820  "allí on els llibres es cremen i desprecien s'acaben cremant i matant persones" es pot entendre en aquest context...J.Goebbels va cremar 20.000 llibres que anaven contra l'esperit alemany....hi ha un monument a la Bebelplatz que ho recorda...I per què ? I per a què?   






La "schuld" per aquesta història d'un poble que extermina i mata indiscriminadament no resulta fàcil de "soportar"..La pol·lèmica entre Habermas i Sloterdijk converteix el discurs històric en un discurs moral i oè bliga a pensar si hi ha possible "essencia de lo específicament humà ? Podem comparar l'holocaust amb els crims que altres pobles han comés? Els guardians de la consciència com diu B.Strauss volen declarar culpables a tot ésser humà...Primo Levi, .....J.Semprún..Què és el nazisme ? Una obediència de soldats de ciutadania de persones responsables ....?

No hay comentarios:

PUBLICIDAD GRATUITA