Buscar este blog

viernes, 23 de julio de 2010

LES PRÀCTIQUES SEXUALS ACTUALS I LA POLÍTICA DE L'ESTAT.


Ahir parlavem de la sèrie dels Simpsons com una font d'entreteniment social. En aquesta sèrie segons el llibre dels autors William Irwin, Mark Conard, Aeon Skoble "Los Simpson y la filosofia" publicat per l'editorial blackiebooks els personatges que intervenen presenten una idea conservadora del sexe. La poca presència de les dones amb un paper totalment secundari i el paper dominant dels mascles presenta una imatge actual en moltes ciutats d'Europa i d'Estats Units.  Bart i Homer tenen actituds despòtiques amb les seves relacions amb la seva dona i la seva filla o germana. Fins i tot la imatge de Lisa com una nena intel·ligent sembla presentar una excepcionalitat que tan sols resulta útil per evidenciar els defectes del gènere masculí.  Però això que en una sèrie com els Simpson sembla present penso que a casa nostra s'evidencia de forma clara. 
Fa pocs dies el president Zapatero parlava de treure els anuncis sobre sexe de les revistes i diaris -la prensa- del nostre país . Una afirmació com aquesta sembla que és conseqüència de la consulta amb experts i amb les parts que es poden veure afectades. Ahir a la prensa EL país en les cartes dels lectors alguna persona entrava a considerar que el problema de la prostitució no era la retirada dels anuncis si no més aviat la seva gestió social i política dins l'àmbit quotidià.  Sorprén que per exemple l'arquebisbe de València promogui pel curs vinent dins la matèria d'Educació per a la ciutadania la pràctica de la castedat per combatre un ús "desmesurat i poc reflexiu" del sexe , així com la idea de que l'homosexualitat és una malaltia que cal saber reeducar. D'altra banda la ministra per la igualtat Bibiana Aido ofereix una solució al problema dels anuncis vinculats amb la publicitat sexual. Sembla que aquests anuncis és una de les principals fonts econòmiques d'ingrès dels diaris perquè representen quanties substancioses. En aquest sentit es demana una contraprestació. Quina ?  Per això es proposa que en compte de dir : Negra sublim. pluja dorada.40x38 . 9000034567  es digui. Maria .9000034567.
Realment aquest és el problema ?  D'altra banda sembla retornar als temps del franquisme quan la prostitució s'amagava públicament en llocs com "la casita blanca" o els carrers del barri anomenat "xinès". Aquesta és la qüestió ? La ministra parla de la dignitat en la igualtat homes i dones on determinades pràctiques fomenten i promouen precisament un tracte com objecte sexual on les dones són identificades com a esclaves al servei del génere masculí.  Aquest ofici com diuen - un dels més vells de la història de la humanitat - en altres països com Holanda ( Amsterdam) han estat tractats amb especial atenció fins ara , quan el famós "barri vermell" ha acabat sent eliminat. Està clar que hi ha determinades qüestions socials com la prostitució, la drogadicció, l'alcoholisme, la pobresa social, que en les societats liberals només es poden entendre per una gestió i resolució productiva o una problematització d'efectes mínims. Però això no deixa de ser posar parxes o escombrar el carrer i posar la brossa sota l'estora perquè no la vegi ningú. 
Les societats democràtiques tenen un greu problema avui que es diu falta de cofiança en les institucions polítiques i socials. I també un segon problema que es diu individualisme liberal on el ciutadà només mira pels seus interessos personals sense fer cas a les lleis universals proposades pels organismes com l'ONU, OTAN, UNESCO, Comunitat Econòmica Europea.. El dilema entre els deures socials i els drets individuals es fa palesa en conflictes com aquests on l'economia no vol resoldre realment el problema de les persones amb nom i cognom es diguin Maria , Eulalia, Josefa o Asunción...

1 comentario:

Anónimo dijo...

Preventive crawling is another weapon Business firms have created it attainable for the insufficient guy
to beat pricey advert endeavors.

my web-site: high search engine placement

PUBLICIDAD GRATUITA